Mentenanta, service garantie si post-garantie

Toamna si iarna sunt anotimpurile in care acoperisul casei tale este cel mai expus degradarii. Daca nu acorzi atentia cuvenita ingrijirii acestei componente a constructiei, te poti astepta la distrugeri si stricaciuni care cu greu pot fi reparate mai tarziu.

Asa ca, data viitoare cand iesi afara, priveste cu atentie acoperisul. Exista copaci in apropierea casei, care se intind si pe acoperis? Sunt tigle defecte sau buruieni care atarna? Sunt unele tigle acoperite cu pete/dungi negre? Daca da, acoperisul tau este deja depasit in ceea ce priveste verificarea de intretinere.

Inspectia tehnica periodica

Inspectarea acoperisului pentru semne de accidente sau degradari este o sarcina care ar trebui executata regulat, cel putin o data pe luna. Dar foarte putini proprietari fac asta. Ei se gandesc la faptul ca varsta casei si a acoperisului este mica si nu ar trebui sa-si faca griji legate de intretinerea acestora.

Copacii sunt o adevarata sursa de necazuri pentru acoperis. Ei pot cauza multe probleme daca nu se verifica starea lor si daca nu sunt toaletati corespunzator. Crengile care se intind pe acoperis vor zgaria materialul ori de cate ori sunt suflate de vant. Iar frunzele uscate care cad constituie un adevarat obstacol pentru canalele de scurgere a apei de ploaie. Asadar, daca ai copaci in vecinatatea casei, ia masuri imediate pentru a-i orienta cat mai departe de acoperis.

Prezenta darelor negre sau verzui pe tigle este un semn clar ca ai probleme cu mucegaiul, algele sau ciupercile. Acestea cresc rapid in perioadele cu umiditate mare, in special pe acoperisurile orientate spre nord sau pe cele umbrite in cea mai mare parte a timpului.

Lasate la voia intamplarii, provoaca pagube serioase pe parcursul anilor: corodeaza materialul acoperisului si cauzeaza scurgeri. Una dintre solutiile la aceasta problema consta in instalarea unor fasii de zinc de-a lungul coamei acoperisului. Acestea, la contactul cu apa, formeaza nepericulosul oxid de zinc ce poarta cu el un strat protector care previne dezvoltarea algelor sau a ciupercilor.

Sindrila distrusa sau tiglele lipsa afecteaza serios structura acoperisului, facand interiorul casei vulnerabil la apa sau putrezire. Verifica periodic acoperisul pentru a semnala din timp aceste goluri.

Cheia eficacitatii sistemului unui acoperis este protejarea completa a acestuia. Realizeaza anual o inspectie generala, identifica principalele probleme si repara stricaciunile. Pentru asta trebuie doar sa ne contactati, iar personalul nostru specializat va sta la dispozitie pentru o inspectie si un diagnostic in privinta starii invelitorii. Analiza acoperisului se va face in prezenta si cu acordul beneficiarului care va fi instiintat din timp.

In acest diagnostic cuprindem toate elementele componente ale invelitorii, respectiv vom verifica invelitoarea, ferestrele de mansarda, panourile solare si starea sistemului de jgheaburi si burlane.

Orice demers va trebui facut in continuare, va vom consilia in luarea unei decizii si va vom oferi informatiile, produsele si serviciile necesare, pentru ca acoperisul casei dumneavoastra sa fie unul sigur!